Kort om sommaren 2016

Nu har jag lagt ut de inlägg som fanns kvar, bara sätta igång och skriva nya. Hela våren och sommaren är dokumenterad i bilder och det har varit en av de bästa somrar jag upplevt. Vännerna Ewa och boxern Buster kom körande i sin husbil, vi hade superroligt och bland annat gjorde vi en resa, som tog en hel dag, upp genom nästan hela Tornedalen ända förbi Pajala, såg Kukkolaforsen, åt suovas, mötte renar, och njöt av ett landskap helt olikt alla andra åtminstone jag sett.

Det börjar hända lite med hantverket och nu har jag två återförsäljare i Haparanda och en i Stockholm, återstår sen att se om något blir sålt, men jag har börjat jobba ännu mer i material jag hittar i naturen, framförallt drivved. Men det allra mest fantastiska hände för bara knappt två veckor sen, jag tog hand om en omplaceringskatt som heter Zelda och snart är två år. Hon är okastrerad och går på p-piller, så hon har aldrig varit lös utan går lika fint som en hund i koppel. Vi tar två promenader varje dag och är väl ute tre timmar sammanlagt och min rygg börjar må väldigt bra av den dagliga motionen. Men nästa torsdag ska hon kastreras. Hon är ett stort mirakel i miniformat den tjejen (3,3 kg) och jag lovar att det kommer mycket text och bild framöver.

Hösten är här och vi förbereder oss för vintern med mest inomhusaktiviteter, jag har plockat fram raggsockarna och beställt Fyra Ess Hundsalva (hälften så billigt på Apotea som på flera djuraffärer) till Zeldas tassar, namnet till trots är den suverän för alla djur, även människor, och den innehåller tjära vilket gör att de inte slickar i sig den som de gör med Försvarets. Och nästa år kommer att bli ännu mycket mer spännande än detta.

20160920_143202

Anna-Karin
Anna-Karin Granbergs blogg