Zelda blev kastrerad för två veckor sen

Hon hade med sig en ask p-piller när hon kom. Kanhända att hennes tidigare ägare tänkt att ta en kull eller flera. Men det ska ju inte jag göra och vill absolut inte att hon ska gå på p-piller, så bland det första jag gjorde var att boka en tid hos Distriktsveterinären i Haparanda. Vi åkte buss dit, hon var fantastiskt duktig, när vi kom hem igen var hon vrålhungrig men kunde inte stå på benen så jag matade henne med sked in i tratten. Men tratten fungerade inte. Hon gjorde allt för att bli av med den, krälade över golvet, det var kaos. Hon kröp in under sängen för att kunna ta sig ur, och fastnade där, och där låg hon som en strandad val utan att säga ett pip.  (Jag höll ju koll på henne varje sekund.)

Sen körde hon in tratten mellan två instrument i mitt Rockstand så den fastnade, och plopp, så var hon loss och tratten satt kvar mellan guran och basen. Det var kreativt tyckte jag. Så jag lät henne vara utan en stund och hon visade inget intresse alls för operationssåret. I stället lämnade jag henne inte utan uppsyn, och det gick bra. Hon sover ju när jag sover så jag kunde sova lugnt. I 10 dar fick hon hålla sig inomhus och det gick utan protester, det var som hon förstod att det var en speciell situation. Nu är vi igång med promenaderna igen men till en början bara en om dagen.

zelda20161001a

Anna-Karin
Anna-Karin Granbergs blogg