Vi har gått in i vinter-mode.

Det har varit ett par riktigt kalla dagar här men annars ser även denna vinter ut att bli ovanligt varm och snöfattig. Och renarna har det säkert bra på vinterbetet. Jag var nyfiken på hur Zelda skulle hantera vintern men hon vill mest sova och verkar inte alls onöjd. Hon rusar inte mot dörren när jag går ut som hon gjorde i höstas, och jag klär på henne sele och koppel utom när det regnar eller blåser för mycket, och gillar hon inte läget när vi kommer ut på loftgången vänder hon och går in igen. Annars strosar hon runt lite här på gården och vänder sen hemåt igen. Hon bestämmer självklart vad hon vill göra eller inte. Men är det vindstilla och inte för isande kallt så bangar hon inte för snö utan travar på som en liten shetlandsponny på de fint plogade vägarna och plumsar gärna runt i djupare snö.

Anna-Karin
Anna-Karin Granbergs blogg